Sopiva pukeutuminen Agilityyn

8797066-agility-with-sheltie

Agility on hieno harrastus, jos sinulla sattuu olemaan koira, joka myös rakastaa sitä. On tiettyjä koirarotuja, joiden on katsottu soveltuvan parhaiten Agilityyn, mutta mitään rotuehtoja kyseiseen harrastukseen ei ole. Sekarotuinen koira voi olla yhtä oppivainen, tai jopa oppivaisempi, kuin rotukoira tässä harrastuksessa. Koiran on vain itse haluttava tehdä pyydettävät tehtävät vapaaehtoisesti, ja molempien, sekä koiran että omistajan, tulee nauttia tästä vauhdikkaasta harrastuksesta. Jos sinusta tuntuu, että koirastasi voisi olla kyseiseen harrastukseen, niin ei muuta kuin etsimään netistä oman paikkakuntasi Agility-yhdistystä. Yleensä löytyy paikallinen koirakerho tai vastaava, joka järjestää myös Agilitytreenejä. Kurssit ovat yleensä noin 10 kerran sarjoja, eivätkä maksa montaa kymppiä. Kurssille tarvitaan vain innostunutta ja positiivista mieltä, ja pitää muistaa, ettei koirallakaan ole aina se paras päivä.

Agilityyn sopiva vaatetus tulee olla rentoa, sillä tunnilla juostaan paljon ja tehdään äkkinäisiä liikkeitä. Jalassa tulee olla lenkkitossut, ja housuissa on hyvä olla monta taskua. Taskut ovat muun muassa koiran herkkuja varten, joilla sitä palkitaan onnistuneesta suorituksesta. Kaikille koirille herkut eivät kuitenkaan toimi, joten taskuja pitää olla myös leluja, esimerkiksi leluköyttä, tai palloa varten. Koiratarvikkeita myyvissä liikkeissä, saattaa olla myytävänä myös niin kutsuttuja treenitaskuja, joissa on monia erikokoisia taskuja koiran herkkuja ja leluja varten. Treenitasku on vyölaukun näköinen asuste, joka kiinnitetään vyötärölle vyölaukun tapaan.

Koiran omistajan vaatetuksella on merkitystä treenien onnistumiseen, muun muassa kenkien osalta. Verkkareissa ja lenkkareissa on huomattavasti helpompi juosta koiran kanssa kuin tiukoissa farkuissa ja varvastossuissa. Pukeutumisesta ja muista tärkeistä seikoista löytyy lisätietoa esimerkiksi täältä. Myös sadekeli kannattaa ottaa huomioon, ottamalla sadetakki mukaan treeneihin. Koiralla on myös hyvä olla suojatakki mukana, jotta lihakset pysyvät lämpiminä omaa suoritusvuoroa odottaessa. Talviaikaan koiralla on hyvä olla paksumpikin takki, varsinkin lyhyempikarvaisilla koirilla.