Koiruuksia verkossa

Koirat ovat kautta aikojen olleet ihmisen parhaita ystäviä, vaikka ne Euroopassa kisaavatkin kissan kanssa suosiostaan. Mutta Suomessa koirat ovat ykkössijalla ja koiria löytyy monta sataa tuhatta lemmikkeinä niin puhdasrotuisina kuin sekarotuisinakin. Onneksi netin kautta löytyy apua niin koiran hankintaa koskien kuin koulutustakin. Ensinnä on mietittävä onko ottamassa puhdas rotuista koiraa vaiko sekarotuista ja kääntyykö kennelin puoleen vaiko jostakin myyntipalstalta kuten Keltainen pörssi. Ennen kuin koira tulee, pitää sille hommata monenlaisia tarvikkeita ja netin kautta voi tilata myös laadukasta koiranruokaa.

Koiran kasvattamisessa on myös omat haasteensa ja siihenkin löytyy apua netistä. On kyse sitten eroahdistuksesta tai huonekalujen syömisestä, jokaiseen kasvatuspulmaan löytyy apua. Teeveestä voi aina välillä katsoa ohjelmia koulutukseen liittyen ja yksi tällainen maailman tunnettu koirien ongelmakouluttaja on Cesar Millan, jonka ohjelma koirakuiskaaja pyörii myös Suomen teeveessä.

Netin kautta löytyy myös lisäinfoa, mikäli haluaa alkaa koiran kanssa harrastamaan vaikka agilitya tai koiratanssia. Pelastuskoirien omistajille on tarjolla mm. jäljestystä ja vaikka kadonneiden etsimistä raunioista. On aivan koirarodusta kiinni mitä sen kanssa kannattaa alkaa harrastamaan, vaiko antaako koiran olla vain sohvaperunana.

Jos ei pelaaminen kiinnosta mutta haluaa lisäinfoa koirista, voi käydä lukemassa faktoja koirista ja seurata jotakin koira-aiheista blogia. Tai hommata vaikka virtuaalisen lemmikkikoiran virtuaalikennelistä. Se ei siis ole oikea lemmikki, mutta sitä hoidetaan kuin oikeaa, leikitään ja ruokitaan. Ainoa ero on, ettei tarvitse kotoa poistua loskasateeseen.

Youtube on pullollaan hauskoja eläinaiheisia videoita, etenkin koiranpennuista. On laulavia koiria, omaa häntäänsä jahtaavia sekopäitä sekä kylpykammoisia haukkuja tai niitä, jotka ovat tehneet jotakin tuhmaa ja ovat todella, todella syyllisen oloisia omistajan toruessa. Ainoa huono puoli youtubessa voi olla, että se on todella koukuttavaa ja yhtäkkiä huomaakin, että koiravideoiden parissa on mennytkin paljon kauemmin aikaa kuin alun perin oli tarkoitus.